יום ראשון, 22 בפברואר 2015


חלק שני

בחרנו לבדוק את השפעת הפירות על הבשלת הבננות מכיוון שפעמים רבות אנו קונים בננות מהירקן והם עדיין לא בשלות ולכן אנו רוצות לדעת עם איזה פירות אפשר להציב עם הבננות על מנת שהבננה תוכל להבשיל במהירות גבוהה יותר.
בבתים רבים נהוג לאחסן פירות לא בשלים, כמו בננות ואבוקדו, יחד עם תפוחי עץ, במטרה לזרז את הבשלתם. החלטנו לבדוק האם יש בסיס מדעי לטענה שפירות מבשילים מזרזים הבשלת פירות אחרים, או שאלו סתם "סיפורי סבתא".



         הצעת חקר:

אנחנו נמדוד את רמת הבשלת הבננות בעזרת ניסוי. נציב בחמש צלחות פלסטיק
     בצלחת הראשונה : נשים בננה אחת בלבד.
    בצלחת שנייה: נשים בננה אחת ואבוקדו אחד.
    בצלחת השלישית: נשים בננה אחת ותפוח אחד.
    בצלחת הרביעית: נשים בננה אחת ואגס אחד.
    בצלחת החמישית: נשים בננה אחד ועגבנייה אחת.
   
ה  צלחת עם הבננה הבודדה תשמש כבקרה. 
ו    נחזור על הניסוי פעמיים.
   
      נעטוף את קצה הבננה מכיוון שהי פולטת את האתילן משם. כך נגיע למצב בו רק הפירות משפיעים על הבננה ולא הבננה על הפירות
אנחנו נמדוד ונשווה בין הבננות על פי רמת קשיות וצבע.


שאלת החקר היא: איזה פרי (תפוח עץ, אבוקדו, אגס ועגבנייה) משפיע מהר יותר על קצב הבשלת הבננה?

השערה: השערתנו היא שהאבוקדו יגרום להבשלת הבננה מהר יותר.

תכנון שיטת המחקר:
שיטת המחקר בה נעבוד היא תצפית. אנו נצפה בכל יום במשך שבוע על השינוי המתרחש בכל אחת מן הקופסאות (צבע, רמת קשיות..) וכך נסיק מהו הפרי שמזרז את הבשלת הבננה.
כמו כן על מנת שתוצאות המחקר יהיו מהימנות נבודד משתנים .

כלים וחומרים:
5 בננות בוסריות (ירוקות), תפוח עץ אחד, אבוקדו אחד , אגס אחד ועגבנייה אחת, חמש קופסאות אטומות, חדר בטמפ' קבועה.

מהלך הניסוי:
1.      נרכוש חמש בננות בוסריות במסה שווה ותפוח עץ אחד, אבוקדו אחד, אגס אחד ועגבנייה אחת.
2.      ניקח חמש צלחות פלסטיק.
3.      בצלחת הראשונה : נשים בננה אחת בלבד.
בצלחת שנייה: נשים בננה אחת ואבוקדו אחד.
בצלחת השלישית: נשים בננה אחת ותפוח אחד.

בצלחת הרביעית: נשים בננה אחת ואגס אחד.

בצלחת החמישית: נשים בננה אחד ועגבנייה אחת.
4.      את הצלחות נציב בחדר סגור בו הטמפ' קבועה וכמות האור המשפיעה על הבננות שווה.
5.       נבדוק את רמת קשיות הבננה וצבע הבננה בכל צלחת בכל יום במשך שבוע  ונשווה את התוצאות לבננה אשר בצלחת הראשונה.
6.      נצפה בתוצאות.



הדרך בה נמדוד את התוצאות :
את התוצאות נמדוד ע"י מראה הבננה , כלומר, נשווה בין שלוש הבננות מבחינת צבען ורמת קשיותן .



סרטון באנגלית- הבשלת פירות -
 https://www.youtube.com/watch?v=_QDv1YW4d4A

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה