דוח ניסוי
בעיה - איזה פרי (תפוח עץ, אבוקדו, אגס ועגבנייה) משפיע מהר יותר על קצב הבשלת הבננה?
השערה – על פי הנתונים שאספנו לפני התחלת הניסוי נראה היה כי שני פירות עשויים לעזור בהבשלה מהירה יותר של הבננה – תפוח ואבוקדו- אבל לאחר בדיקות נוספות שיערנו כי התפוח הוא הפרי אשר מעודד את הבשלתה הזריזה של הבננה.
כלים וחומרים:
הפירות שקנינו: 10 בננות שאינן בשלות בגודל שווה , 2 אבוקדו, 2 תפוחים, 2 עגבניות ו-2 אגסים.
קנינו 10 צלחות פלסטיק חד – פעמיות.
קנינו 10 צלחות פלסטיק חד – פעמיות.
בצלחת הראשונה שמנו בננה לבד.
בצלחת השנייה שמנו בננה ואגס
בצלחת השלישית שמנו בננה ותפוח.
בצלחת הרביעית שמנו בננה ואבוקדו.
ביצענו חזרה על הניסוי ולכן כל צלחת הייתה פעמיים.
בקרה – הכנו צלחת שבה הייתה בננה אחת בלבד ללא פרי נוסף יחד איתה .
את הקצוות של הבננה סגרנו עם ניילון נצמד כי על פי מידע שמצאנו גילינו כי קצוות הבננה פולטים אף הם אתילן אשר משפיע על הבשלת הפרי שלצידה וכן על הבשלתה שלה.
את כל הצלחות הצבנו בחדר (עם חלון סגור ואור שנדלק מדי פעם) ומדי יום צפינו בשינויים של קצב הבשלת הבננה בכל צלחת וצלחת.
תוצאות –
יום א' – יום שישי
|
יום ב' – יום שבת
|
יום ג' – יום ראשון
|
יום ד' – יום שני
|
יום ה' – יום שלישי
|
יום ו' – יום רביעי
|
יום ז' – יום חמישי
|
יום ח' – יום שישי
| |
בננה
|
קשה מאוד וירוקה
|
קשה מאוד בצבע ירקרק
|
קשה מאוד בצבע ירקרק
|
קשה מאוד והצבע הצהוב מתחיל להתפשט
|
קשה וצהוב ממשיך להתפשט
|
רמת קושי בינונית וצבע צהוב עם מעט ירוק
|
רמת קושי בינונית בצבע צהוב עם מעט ירוק
|
בננה ברמת קושי בינונית בצבע צהוב עם קצוות ירוקים
|
בננה ואגס
|
קשה מאוד – ירוק לחלוטין
|
קשה מאוד – ירוק
|
קשה – ירקרק
|
קשה – צהוב מתחיל להופיע
|
בינוני – צהוב מתחיל להתפשט (ירוק בקצוות)
|
בינוני – רך – צהוב עם קצוות ירוקים וגוונים ירוקים לאורך הבננה
|
בינוני – רך – צהוב עם מעט ירוק
|
רך יחסית – צהוב עם מעט קצוות ירוקים
|
בננה ותפוח
|
קשה מאוד – ירוקה לחלוטין
|
קשה מאוד- הצהוב מתחיל להופיע
|
קשה – צהוב מתחיל להתפשט
|
רמת קשיות בינונית – צהוב עם קצוות ירוקים
|
בינוני – רך – צהובה עם קצוות ירוקים
|
רך – צהוב עם מעט ירוק בקצוות
|
רך- צהוב
|
רך מאוד - צהוב
|
בננה ואבוקדו
|
קשה מאוד – ירוק לחלוטין
|
קשה מאוד – ירקרק
|
קשה – מעט צהוב מתחיל להיראות לעין
|
קשה – צהוב מתחיל להתפשט
|
בינוני – צהוב עם קצוות ירוקים וגוונים ירוקים לאורך הבננה
|
בינוני – רך – צהוב עם גווני ירוק עדינים
|
רך – צהוב
|
רך - צהוב
|
בננה ועגבנייה
|
קשה מאוד – ירוקה לגמרי
|
קשה מאוד – ירוקה
|
קשה – ירקרק
|
רמת קשיות בינונית – הצהוב מתחיל להופיע
|
רמת קשיות בינונית - הצהוב מתחיל להתפשט
|
רמת קשיות בינונית – הצבע הצהוב ממשיך להתפשט
|
בננה מתרככת – הבננה צהובה עם גוונים של ירוק
|
בננה רכה בצבע ירקרק צהבהב
|
תמונות
בננה לבד:
בננה ותפוח:
בננה ואבוקדו:
בננה ואגס:
בננה ועגבנייה:
תמונות יום ב':
תמונות יום ד':
מסקנות – מתוצאו הניסוי אנו מסיקים כי התפוח פולט אתילן בכמות הכי הגבוהה- הוא המשפיע ביותר על הפירות שסביבה.
המלצות לעתיד –
- אם נרצה לזרז הבשלת פרי נציב אותו בסמוך לתפוח במשך מספר ימים.
- אם נרצה להאט הבשלת פרי נרחיק אותו מתפוח או אבוקדו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה